Highslide for Wordpress Plugin
ennl
uitgelicht

vervreemd

Gepost op

        licht, bijna doorzichtig zweef ik mijn vluchtige gedachten achterna   al te broos, de levenslijn die mij nog bindt   vervreemd sla ik vanuit de schaduw gade hoe het leven buiten mij om verder gaat   kan ik, zo ijl, nog

leeg

Gepost op

              mijn aandacht dwaalt van slapende geestdrift naar leeg lichaam mijn dorst verschraalt van verveelde lijdzaamheid   de zomer nadert reeds groen en bezwangerd maar mijn lichaam en geest raken nog steeds de winter niet kwijt   holle gedachten

scheppingsdrang

Gepost op

    het mooiste licht schetst teer en fijntjes herfststorm, sneeuwbui, druppels: grote, kleintjes voorjaarskriebels, zomerhitte verloren veertjes, meestal witte kriebelbeestjes, vogelzang diep van binnen: scheppingsdrang!   ik moet naar buiten, iets creĆ«ren kijken, vinden, speculeren hoger, lager, in tegenlicht? diafragma open! of toch dicht?

IJs tijd

Gepost op

            kletsende golven, sproeiend water glinsterende druppels druppen vast in tinkelende pegels   uur na uur klotsen golven, druipen druppels pegels, knotsen, kegels, schilden een muur van ijs   tegen de wind, tegen het water de vorst voorop in de