Highslide for Wordpress Plugin
ennl
groeischeuten
groeischeuten

 
 
Vorig jaar ging onze tuin op de schop. De tuinman die dat deed, vond het leuk om bij de regenpijp een druif te planten. Die druif doet het goed. Deze zomer verscheen voor het venster van onze huiskamer op de eerste verdieping een scheut. Die viel mij pas echt op toen de volle zon de bladeren en ranken licht groen deed oplichten alsof ze zelf licht gaven. Vanaf de bank kon ik de groei goed volgen. Het meest merkwaardige vond ik dat de ranken een eigen leven leiden. Zo kunnen ze ’s ochtends nog recht zijn en zijn de in de middag al krom gegroeid. Ik heb het proces een week of twee kunnen volgen tot de zomerstorm de scheut terugblies naar zijn oorsprong.
 
Daar waar ik meestal het blog met een gedicht begin, bewaar ik deze nu voor het einde.
 
 
grijpende vingers
 
 
groeischeuten1
 
 
 
 
reiken
 
 
groeischeuten2
 
 
 
 
naar steun
 
 
groeischeuten3
 
 
 
 
verwrongen bochtig gedrocht
 
 
groeischeuten4
 
 
 
grijpende vingers
in bochtige gedrochten verwrongen
zoeken reikend steun
 
geluidloos gekreun
van leidend lijden
oei, ik groei met scheuten

 
 

 1. 25

  augustus
  2015

  19:23

  Quitama says:

  Prachtige foto’s en prachtige teksten. Ik wip regelmatig een keertje langs!

  • 26

   augustus
   2015

   08:34

   Dank je wel! Je bent welkom. Via Facebook houd ik vrienden en volgers op de hoogte van nieuwe posts.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *