Highslide for Wordpress Plugin
ennl
ondersteboven
ondersteboven

 
 
 
2-ondersteboven
 
 
 
ondersteboven
ga je geloven
dat werkelijk alles anders is
 
draai alles maar om
mogelijk is het werkelijk anders
dan je eigenlijk dacht

 
 
Ondersteboven is een bundel met foto’s en gedichten; een ode aan de uitzonderlijke alledaagse natuur waar we meestal aan voorbij lopen. Het biedt verrassende ontmoetingen met kwetsbare structuren, sfeervolle kleuren en onverwachte gebeurtenissen.
 
De foto’s en gedichten zijn in Ondersteboven onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een zeldzame symbiose die verwondering, vervreemding, verwarring en verstilling wekt waardoor “het gewone” in een ander licht komt te staan en de wereld een beetje op z’n kop zet.
 
bijzondere verwondering
fuckt met je brein
want wat je eerst zag
zal nooit meer hetzelfde zijn

 
 
Zintuiglijke ervaring
De zintuiglijke beleving van een fotoboek of gedichtenbundel beperkt zich meestal tot visuele en auditieve aspecten: de beelden, de klank van de woorden, het ritme van de zinnen. Ondersteboven biedt meer. De materiaalkeuze van de omslag en pagina’s zorgen voor een subtiele tast sensatie én de vormgeving versterkt het samenspel van beeld en klank. Ook kunt u met een code die u bij het boek krijgt een videopresentatie downloaden van een of twee gedichten met extra foto’s en muziek. Geproduceerd en gecomponeerd door Tim Hofmeester (Andoorn, Nubia).
 
 
Met respect voor natuur, milieu en medemens
Bij de vormgeving en het maken van het boek is er expliciet aandacht voor sociaal en ecologisch verantwoord produceren. De vormgeving wordt gedaan door jonge startende ondernemers. Het boek wordt gedrukt met bio-inkt, zonder schadelijke oplossingsmiddelen en gedrukt op volledig CO2 neutraal geproduceerd FSC papier.
 
 
Uw donatie
De helft van de kosten van dit project wordt gedekt met eigen spaargeld maar met uw bijdrage kunnen we er iets bijzonders van maken en u krijgt er iets moois voor terug.
 
 
Tegenprestaties

€ 10 set van 5 verschillende ansichtkaarten (foto´s met gedicht)
€ 15 raamposter (foto met gedicht)
€ 20 het boek met boekenlegger
€ 25 – 45 meerdere combinaties van bovenstaande tegenprestaties zijn mogelijk
€ 75 het boek + een (coaching)gesprek over fotografie, perceptie en wat verder ter tafel komt (afspraak en locatie in overleg; duur ca. 2 uur)
€ 100 het boek + individuele workshop creatieve natuurfotografie (plaats, tijd van het jaar en tijdstip in overleg; duur ca. 3 uur)
€ 150 lezing over perceptie en fotografie, voordracht van gedichten, presentatie van de beelden uit het boek en de achtergronden, aangevuld met extra foto’s (ca. 2 uur)
€ 250 het boek met boekenlegger èn u wordt in het colofon genoemd als donateur
 
 
 
Producten
 
Dit project levert de volgende bijzondere producten op.
1. een boek (ca. 128 pagina’s full colour, 24 x 20 cm) met klankbeeld
2. verschillende beeldschermachtergronden (met gedicht)
3. raamposter (zelfklevend)
4. set ansichtkaarten (5 stuks)
5. boekenlegger
6. een groot aantal zeer blije mensen
 
 
Wilt u een bijdrage leveren? Stuur mij een mail (info@narture.net) en maak uw bijdrage over naar NL47RABO0128446706, t.n.v. R.W. Hofmeester, o.v.v. ondersteboven.
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *