Highslide for Wordpress Plugin
ennl
ode aan de winterwilg
ode aan de winterwilg

 
 
Het is dan wel de eerste dag van de lente, mijn gedachten hebben de winter nog niet helemaal los gelaten. Dat is niet alleen doordat “ondersteboven” in die periode vorm heeft gekregen maar nog niet is afgerond. Door het denken over en werken aan het boek èn de inspirerende cursus die ik volgde bij Fotogram, ben ik veel meer projectmatig gaan fotograferen. Daarom ben ik nu ook met grote regelmaat te vinden langs de zeedijk ten westen van Muiden. Het liefst met verschillende omstandigheden zoals mist, storm, ijs, regen en zon. Ik ben van plan dit vol te houden tot het eind van dit jaar want dan heb ik in ieder geval alle seizoenen voorbij zien komen. Dit blogje ligt een tipje van de sluier op.
Hoewel de vijf foto’s van de wilg alle in de winter gemaakt zijn, geven ze wel een idee hoe meerdere beelden elkaar kunnen versterken. Uiteindelijk wordt het idee verder uitgewerkt in een groter project!
 
 
 
 
wilg1
 
 
op de rand van water en land
staat de wilg onverschillig
langs de kant

 
 
 
 
wilg2
 
 
haar armen kronkelen
knoestig, kaal en grillig
wonderlijk omhoog

 
 
 
 
wilg3
 
 
ooit fier rechtop
nu krom, gebogen bereikt zij liggend
wat staand niet meer kon

 
 
 
 
wilg4a
 
 
onverstoord na die fatale winterstorm
wacht zij lijdzaam en gewillig
op de warme lentezon
 
 
 
 
wilg5
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *