Highslide for Wordpress Plugin
ennl
op eigen wijze eigenwijs
op eigen wijze eigenwijs

 
 
Als ik er dan toch bijna langs kom, kan ik meteen wel even checken hoe het haarmos er bij staat op Cruysbergen. In het verleden ben ik daar wel eens bezig geweest met grote plakkaten warmrode sporenkapsels waar ik nu toch echt anders naar kijk. Er waren nu echter alleen maar een paar kleine plukjes. Meer had ik echter niet nodig toen ik in één van die polletjes, heel eigenwijs, één sporenkapseltje kronkelend een andere richting uit zag groeien. Eigenwijs of op eigen wijze … het is maar net hoe je daar naar kijkt. Slechts enkele letters zijn anders maar er is een groot verschil in hoe het voelt. Eigenwijs is toch eigenlijk tegendraads maar op eigen wijze is dat ineens uniek en creatief …
Voor mij maakt dat anders zijn het juist interessant om er een tijdje mee te stoeien. Vanuit telkens een net even andere invalshoek, lichtval of afstand. Tja, dan kom je er later achter dat de eerste foto’s toch het meest geslaagd waren. Ken je dat?
 
 
 
 
eigenwijs 1b
 
 
 
Daarna toch ook meteen maar even een kijkje genomen bij de Machine bij het Naardermeer. Zouden er al vuurjuffers rondvliegen? Natuurmonumenten heeft de afgelopen winter blijkbaar bezuinigd op het beheer want daar waar normaliter het talud langs de rietkraag kort gemaaid is, is nu een kniehoog oerwoud van verdorde planten. Daarbij is het spitsroede lopen tussen de zwiepende wilgenscheuten die aan alle kanten uit de grond schieten. Slechts op een enkel plekje is groen gras en precies daar bloeit één paardenbloem. Overal is de dauw al bijna verdampt maar naast die paardenbloem hangt nog een zeer eigenwijze druppel.
 
 
 
 
eigenwijs-2
 
 
 
Vlak daar naast bloeit langs de rand van de weg op geheel eigen wijze het hondsdraf. Waarom zie ik daar zo weinig foto’s van op Facebook?
 
 
 
 
eigenwijs-3a
 
 
 
Enkele dagen daarvoor hadden flinke buien er voor gezorgd dat in het park flinke plassen stonden. Het speenkruid hield de voeten niet droog. Eéntje viel op doordat die, heel alleen, midden in een plas stond omringd door drijvende knopschubben en katjes die uit de populieren waren gewaaid. Deze zorgde met het doorbrekende zonnetje voor allerlei vreemde vormen die ik op geheel eigen wijze heb willen vastleggen.
 
 
 
 
eigenwijs-5
 
 
 
O ja, en dan was er ook nog die sleedoorn langs het pad. Die heeft één dwars groeiende tak met aan het uiteinde prachtig bloeiende bloesem.
 
 
 
 
eigenwijs-4c
 
 
Eigenwijs genoeg?
 
 

 1. 20

  april
  2016

  16:33

  Theo Bakker says:

  De vijfde en de eerste springen er uit voor mij. Hele zachte en lichte tinten met mooi gebruik van het licht in je foto. Nummer twee met de gele en groene vlakken is ook subtiel. Maar de vijfde springt eruit. Misschien ook wel omdat ik vandaag zelf bezig geweest ben met bloesemfotografie in de betuwe. En de zachte tinten en tonen zijn ook belangrijk in mijn eigen fotografie en aanvullende beeldbewerking.

  • 26

   april
   2016

   13:43

   Theo,

   dankjewel voor je reactie! Leuk dat je daarvoor de moeite neemt. Stiekem vind ik zelf 1 en 5 ook het mooist maar ik vind 4 eigenlijk het meest eigenwijs!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *