Highslide for Wordpress Plugin
ennl
dwars: natuurportretten
dwars: natuurportretten

 
 
Misschien kijk ik wel vooral verticaal of ben ik dwars? Met grote regelmaat lukt het me niet om een onderwerp goed te verbeelden totdat ik mijn camera een kwartslag draai. Dan is het er ineens; het beeld dat overeenstemt met mijn gevoel.
Dat zorgt voor veel “staande foto’s”: natuurportretten.
Toen ik enkele jaren geleden het idee kreeg voor mijn site en een naam aan het bedenken was, kwam “natuurportretten” dan ook als eerst in mij op. Maar ja, die domeinnamen waren al vergeven … en je wil natuurlijk het liefst onderscheidend zijn dus associeer je lekker verder. Achteraf ben ik daar eigenlijk wel blij mee want “naRture” past beter bij mij .
Maar dan zijn er toch telkens die terugkerende “portretten” waar de social media als Facebook en Instagram zoveel moeite mee hebben. Althans moeite om ze in eerste instantie keurig weer te geven. Maar dat weerhoudt mij niet want als het staande moet om mijn ei kwijt te kunnen … dan moet dat ei toch echt gelegd worden.

De afgelopen maanden heb ik er een paar beelden verzameld die ik graag wil delen. Op Facebook begin ik een apart album waar ik met regelmaat een nieuw portret zal plaatsen.
 
 
 
 
portret1
 
Begin april: de roodbruine bladeren van het fonteinkruid vormen een sterk contrast met het donkere water.
 
 
 
 
 
portret2
 
Eind april: een vers uitgeslopen vuurjuffer zit in de warme zon uit te harden.
 
 
 
 
 
portret3
 
Half mei: het fluitenkruid in volle bloei vanuit kikkerperspectief
 
 
 
 
 
portret4
 
Dezelfde dag: Fluitenkruid zie je nooit alleen en die bladeren zijn zo prachtig!
 
 
 
 
 
portret5
 
De dag daarna: vergeet míj niet!
 
 
 
 
 
portret6
 
Even later: een vlieg rust even uit tussen de scherpe boterbloemen
 
 
 
 
 
portret7
 
En nog wat later: de zon werpt de schaduw, ruikend tussen de daslook
 
 
 
 
 
portret8
 
Eind mei: de heerlijke geur van de lelietjes der dalen
 
 
 
 
 
portret9
 
En vlak in de buurt bloeit haar kleine nichtje dalkruid
 
 
 
 
 
portret10
 
Begin juni: een dode boom komt door weer en wind tot leven
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *