Highslide for Wordpress Plugin
ennl
toeSchouwen
toeSchouwen

 
 
Een paar dagen weg om even tot rust te komen. Het weer werkt mee en trakteert ons op een breed palet aan weerfenomenen. Gezellig samen en af en toe de tijd om mijn verbeelding zijn gang te laten gaan :-D! Hoewel ik vind dat fotograferen vooral het creëren van illusies is, ben ik erachter gekomen dat ik toch nog steeds vooral toeschouwer ben. Mijn foto’s zijn de registratie van mijn beleving en interpretatie van wat ik “zie”. Hieronder een impressie.
 
 
zee, strand, duinen
ebbende vloed
veranderlijk weer met buien

hoogwater, een vluchtende storm
stille mist
blauwe lucht met zon

de elementen in hun element
dynamiek
weidse vrijheid, ongekend

 
 
 
 
beschouwen1
 
Na aankomst op Schouwen meteen uitwaaien op het strand. Nou ja, strand? De vloed heeft slechts een smalle strook zand overgelaten, die op het ritme van de golven onder een laag schuim verdwijnt. Net als onze voeten!
 
 
 
 
 
beschouwen2
 
Het waait stevig en er is een fikse branding. De zee kleurt mee, weerkaatst de paars grijze regenwolken maar vreemd genoeg zie ik de kleur van het zand terug in de zee en in de lucht. De beweging die de foto suggereert reflecteert de dynamiek die ik ervaar van branding en jagende wolken.
 
 
 
 
 
beschouwen3jpg
 
Wanneer we een dag later opnieuw aan het eind van de middag met vloed op het strand zijn, blijkt de zee én de wind een stuk minder aanwezig. Zo niet de regenwolken. Boven zee regenen ze flink uit. Een vissersboot in de verte lijkt de strijd aan te gaan met de elementen.
 
 
 
 
 
beschouwen4
 
De meeuwen zijn totaal niet onder de indruk van “het geweld”, zeilen straf mee of blijven lekker tegen de wind in hangen.
 
 
 
 
 
beschouwen5
 
Als ik de ochtend er op het gordijn opendoe, laat het weer zich van een hele andere kant zien. De zon schijnt rood door mist en bomenrij aan de andere kant van het veld.
 
 
 
 
 
beschouwen6
 
Als ik daarna naar de duinen ga, hoop ik dat daar ook mistbanken hangen maar niets is minder waar. Slechts hier en daar hangt een dunne sliert. Maar wanneer ik mij enkele minuten later omdraai als ik bijna boven op een duin sta, rolt een deken van mistdruppels zich uit tussen de struiken en betovert mijn uitzicht.
 
 
 
 
 
beschouwen7
 
 
 
beschouwen8
 
 
 
beschouwen9
 
’s Middags op het strand is de zee tot rust gekomen. De wolken drijven langzaam voort en zorgen voor een verrassend licht en schaduwspel. Dit spel in combinatie met een enkele palenrijen en reflectie van zand en zee daagt mij uit. En niet alleen mij!
 
 
 
 
 
beschouwen10
 
De laatste ochtend wil ik vroeg met afnemend water aan het strand zijn zodat het strand nog maagdelijk is. Bij aankomst verraden de wolken de komst van de zon en laten een traantje ver op zee. Wat een onwerkelijke, zoete, zachte kleurencombinatie!
 
 
 
 
 
beschouwen11
 
In Zeeland beveiligt men het strand tegen de zee door het plaatsen van palenrijen. Zo is de stroming langs het strand minder (sterk). Op sommige plaatsen gebruiken ze hiervoor dubbele palenrijen op andere een enkele. Bij deze wist men niet zo goed wat ze wilden. Een enkele palenrij gaat plotseling over in een dubbele (maar die zit hier nog net onder water). De eerste zonnestralen piepen over de duinen en verlichten de schuimkoppen van de branding.
 
 
 
 
 
beschouwen12
 
Uitgecheckt en afscheid nemen van het strand dat baadt in het felle zonlicht. Er is geen wolkje aan de lucht. Nog even spelen met licht, schaduw en de structuur van de houten palen.
 
 

 1. 20

  november
  2016

  19:46

  Annemie says:

  Hele mooie serie om naar te kijken. De 5e foto van onderen intrigeert mij ontzettend. Waar kijk ik precies naar? GroetjesS

  • 21

   november
   2016

   14:33

   Dag Annemie,
   Dankjewel voor je compliment! In ieder geval heb ik één doel bereikt: intrigeren, de toeschouwer zich laten afvragen waar die naar kijkt :-). Je ziet een smal strookje schelpen op het strand scherp. In de voorgrond reflecteren de natte zandkorrels de zon in de vorm van cirkels. In de achtergrond zie je een stukje zee (licht gekleurd) met daarachter in de onscherpte een palenrij. Het lichte stuk bovenaan de foto is de lucht. Ik vond het grappig om te merken hoe het tegenlicht er voor zorgde dat de foto zo’n bruine tint kreeg.
   Groet,
   Ronald

 2. 21

  november
  2016

  11:55

  Wat is het toch genieten van je foto’s. Een paar dagen strand is wel heerlijk. Groetjes Von

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *