Highslide for Wordpress Plugin
ennl
wacht op de nacht
wacht op de nacht

 
 
wacht op de nacht
zie aan de einder
allengs de dag verdwijnen
door een barst in de hemel
het finale rood verschijnen
totdat het duister zacht
het laatste licht uitdooft
 
 
 
Deze maand een extra blog omdat de zonsondergang in Egmond vorige maand zo bijzonder was. Daar leek het in eerste instantie niet op toen we rond halfvijf het strand opliepen. Slechts een kleine opening in de wolken kleurde een beetje oranje wat gereflecteerd werd door het natte strand. Omdat er ter plekke enkele drieteenstrandlopers rondrenden, was mijn aandacht al snel daarop gericht.
 
 
 
 
wacht1
 
 
 
 
wacht2
 
 
Toen ik na een kwartiertje opkeek, deed zich een verschijnsel voor dat ik nog nooit eerder gezien had. Als een enorme schijnwerper verlichtte de zon eerst met één daarna met twee sterke bundels, als de koplampen van een naderende mammoettanker, de horizon. Dit schouwspel duurde enkele minuten waarna de verkleuring van de lucht een meer gebruikelijke vorm aannam. Na nog eens vijf minuten ging langzaam het licht uit.
 
 
 
 
wacht3
 
 
 
 wacht4
 
 
 
 wacht5
 
 
 
 wacht6
 
 
Ik was uitermate blij dat ik de moeite had genomen om buiten te blijven. Het loont niet altijd maar deze keer wel! Eén tip: stop niet met fotograferen als de zon onder is maar wacht tot het laatste licht is gedoofd. Je weet nooit wat er zomaar kan gebeuren.
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *