Highslide for Wordpress Plugin
ennl
een kwestie van verbeelding

 


een fotobespreking (1 tot 2 uur)
 
 
Je wordt een beter fotograaf door regelmatig je foto’s planmatig te bekijken. Waarom maak je de foto’s die je maakt? Wat zijn je automatismen, drijfveren en valkuilen? Waar ligt je kracht? Het helpt om dit eens samen te doen met een ander die geen emotionele binding met je foto’s heeft. In een uur of twee kun je met Ronald praten over je passie en aspiraties en krijg je feedback op je werk. Dat leidt zeker tot nieuwe inzichten en inspiratie.
 
Locatie en kosten worden in onderling overleg vastgesteld (minimaal de aanschaf van “ondersteboven” + eventuele reiskosten).
 

 


een kwestie van verbeelding (intensieve workshop van een halve dag)
 
 
Het vinden van nieuwe invalshoeken en andere onderwerpen is voor veel (beginnende) fotografen moeilijk? En als je dan iets vindt, hoe zet je dan de sfeer en je beleving om naar een foto? Het is een kwestie van verbeelding! Het beginpunt van deze workshop zijn jouw kennis en ervaring met natuurfotografie samen met foto’s die jeinspireren. Afhankelijk van het jaargetijde kies je samen met Ronald een locatie. Daar ga je na een korte inleiding aan de slag met enkele opdrachten. Omdat het een één op één workshop is, krijg je direct feedback op je werkwijze en foto’s. Je krijgt aanvullende informatie (over onder andere benaderen van je onderwerp, licht, lichtval, effecten van camera en objectieven – kadreren – scherptediepte – sluitertijd) zodat je die meteen ter plekke kan toepassen.
 
Deze workshop is ook zeer geschikt als je de wereld van de natuurfotografie wil verkennen en kan ook goed gecombineerd worden met een fotobespreking.
 
Locatie en kosten worden in onderling overleg vastgesteld en zijn gebaseerd op te maken onkosten (minimaal de aanschaf van “ondersteboven” + eventuele reiskosten).
 

 


dichterbij ondersteboven (lezing/boekpresentatie)
 
 
De laatste jaren heeft Ronald’s fotografie een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Onder invloed van zijn beperkingen is hij steeds dichter bij huis gaan fotograferen. Maar wellicht nog belangrijker is het schrijven van gedichten; soms spontaan tijdens het fotograferen, soms naar aanleiding van een foto en soms de reden om naar een foto op zoek te gaan. In ieder geval zijn de foto’s de laatste jaren veel poëtischer van karakter. Het heeft geleid tot een publicatie in eigen beheer. In deze lezing neemt Ronald u mee in zijn ontwikkeling, vertelt hij hoe hij tot zijn foto’s en gedichten komt. Uiteraard gebeurd dit aan de hand van het tonen van foto’s en het voorlezen van gedichten.
 
De standaard lezing duurt ongeveer een uur. De kosten worden in onderling overleg vastgesteld (minimaal afname van twee boeken + reiskosten).
 

 


de kunst van het kiezen (lezing)
 
 
Ronald is er van overtuigd dat fotograferen een kwestie van verbeelding is: het vinden van nieuwe invalshoeken en het omzetten van ervaringen en beleving in een foto die dat weergeeft. Een hoog creatief proces waarbij allerlei (verborgen) factoren een rol spelen. Om dit proces tot een goed einde te brengen, heeft een fotograaf een groot scala aan vaardigheden, materialen en technieken ter beschikking. Maar welke kies je op welk moment? In deze lezing ontvouwt Ronald zijn visie op (natuur)fotografie en toont hij zijn keuzes en belangrijkste technieken.
 
De lezing duurt ongeveer een uur maar kan ook in combinatie gegeven worden met “dichterbij ondersteboven”. De kosten worden in onderling overleg vastgesteld (minimaal afname van twee boeken + reiskosten).
 

 


op verzoek (lezing)
 
 
Ronald beschikt over een groot foto archief en heeft als oud docent biologie veel kennis over zowel natuur als fotografie. Er is bijna geen onderwerp waar hij geen lezing over zou kunnen verzorgen. 
De lengte en inhoud van de lezing wordt in overleg met u vastgesteld, net zoals de vergoeding.
 

 
 
Bent je nieuwsgierig geworden of geïnteresseerd? Wil je meer informatie? Stuur Ronald een bericht via de contactpagina of via email: info@narture.net.
 
 
KvK 64098885
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *